Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

zondag 7 december 2014

taartrecept en winterwarme dagen


In mijn vorige post had ik beloofd het recept te geven van de taart die ik geregeld maak. Het is een banoffee taart. Een taart die niet in de oven gebakken hoeft te worden en altijd lukt. Als je van banaan en karamel houdt, is dit de ultieme taart. Hier komt het recept:

Ingrediënten;

1 blikje gecondenseerde melk ( in de supermarkt staat het meestal bij de oosterse produkten)
150 gram digestive biscuitjes
75 gram boter
4 bananen
400 ml slagroom
8 theelepels poedersuiker
2 zakjes klopfix van dr. Oetker
pure chocolade om over de taart heen te decoreren

Werkwijze

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat hij goed onder water staat. Laat het 3 uur zachtjes koken en zorg dat het blikje onder water blijft staan, anders kan het blikje uit elkaar klappen en dat willen we natuurlijk niet. Laat het nu afkoelen.  De melk is nu in een karamel veranderd.


Smelt de boter op een zacht vuurtje. Maal de biscuitjes fijn en doe ze bij de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over een ingevette taartvorm. Laat dit minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast.
Smeer de inhoud van het blikje uit over de taartbodem. Schil de bananen en snij ze in plakjes en verdeel ze over de karamel.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Bedek de taart metde slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade overheen.
Eet smakelijk.


Ik maak de karamel meestal de dag van tevoren. Je kan eventueel ook meerdere blikjes tegelijk doen, want het blijft een hele tijd goed.



Het recept had ik van internet.  Momenteel ben ik een soort verslaafd aan Pinterest. Ik deed er eerst weinig mee, omdat ik niet helemaal door had hoe het werkt.  Maar sinds vorige week kwam ik er achter dat het niet alleen maar mooie plaatjes zijn op Pinterest, maar dat de recepten er bij staan. Ja, dan wordt het voor mij een heel stuk aantrekkelijker hihi.

Nu de Sint weer naar Spanje is vertrokken wordt het zachtjes aan tijd om de Kerst in huis te halen. Op andere blogs zag ik al dat de meesten niet echt iets hebben met een overdadig gedecoreerd huis. Nou, ik kan jullie geruststellen: ik ook niet :)
Gisteren heb ik een kerstboom gekocht. Alleen wordt die niet neergezet in een pot, maar knip ik hem in stukken en zet hem in de kruik op de zuil. Dat had ik vorig jaar ook.  Toen kocht ik eerst dennentakken en zette die in de zuil, maar die kwamen amper boven de rand uit hihi   Kon ik daarna alsnog een kerstboom kopen en in stukken gezaagd in de kruik zetten. In mijn volgende post zal ik het laten zien, want ik ben er momenteel nog mee bezig.

In december zijn er overal gezellige open dagen in woonwinkels. Komende week is er een bij een leuke winkel in mijn woonplaats.


Het is bij Vive La,  Nijverheidsweg 1 in Giessenburg.
De winterwarme dagen zijn op:
donderdag 11 december    10.00 - 17.00 uur
vrijdag 12 december          10.00 - 20.00 uur
zaterdag 13 december        10.00 - 17.00 uur
Het team heeft er zin in, wie weet zie ik jullie daar.


vive la
vive la


Liefs, Martine

26 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Ga hem ook eens maken! En wat een heerlijke sfeerplaatjes :)

    Liefs,
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De taart ziet er heel erg leuk uit!!:)
    Op de foto's van Vive La herken is het schilderij omdat ik degene ken die dat schilderij heeft gemaakt! Dat is wel grappig!;)
    Veel plezier met de kerstboom!
    Liefs Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh die taart ziet er echt superlekker uit, recept heb ik meteen opgeslagen!
    Ziet er supergezellig uit bij je, heerlijk de open haard aan, geniet ze!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi lieve Martine,
    hoe is t met je meis ?? nou dat hoor ik vast nog wel van je.
    En dan die taart....zit ik hier met dat druilerige weer op de bank en komt dit voorbij..hmmmmmmmmm
    Maar wat is Klopfix ?? ben ik nu dom, haha ik wee niet hoor...nooit van gehoord.
    In ieder geval eens proberen want het lijkt me heerlijk.

    Dikke knuffel voor jou van mij

    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze taart lijkt mij super lekker, ik hou van karamel en van banaan. Dat moet dus wel in goede aarde vallen. Bedankt voor het recept!

    Hier staat de boom inmiddels al. In de woonkamer verder op meerdere plekken wel iets aan decoraties, maar niet veel en in rustige kleuren.

    Ik hoop dat het goed met je gaat, Martine! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi...zie het al helemaal voor me...het blikje dat uit elkaar klapt...zoiets gebeurt nou bij mij...want hier zeggen ze...koken en bakken, dat kan ons ma niet...en daar hebben ze gelijk in, want het is niet mijn hobby....
    Het recept geef ik door aan mijn dochter, want die is weer wel gek op koken en bakken...met de Kerst hoef ik niets te doen, want zij gaat koken...
    Misschien staat deze taart wel op het menu, want hij ziet er overheerlijk uit...
    Gezellig zo met de haard aan.
    Fijne Avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik, die van koken houd ben wel te vinden voor dat lekkere receptje , ik zal wel eens moeten kijken of we de klopfix in belgie wel kunnen kopen, anders vraag ik het wel aan de vriend van mijn jongste dochter , die is namelijk patissier .
    Mooi hoor , de open haard , hier brandt die ook al vandaag.
    groetjes
    Christel van Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze manier van caramel maken kende ik niet.
    Zal het eens gaan proberen.
    En Pinterest is heel leuk hoor, zag je naam al een aantal keer voorbij komen, en je komt op hele leuke sites terecht,
    Veel pinplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha, die Martine, ik had helemaal niet in de gaten dat je weer aan het bloggen bent. Leuk!
    Nou, voor mij geen taart. Ik lijn en eet helemaal geen suiker meer. Beter voor mijn maag en darmen, ik heb er nu veel minder last van.
    Maar die caramel klinkt wel erg aantrekkelijk, hoor.
    Ik ben erg benieuwd naar je geknipte boom:-)
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Och wat lekker zeg, ik zal m toch maar eens een keer maken, hij ziet er heerlijk uit.
    Leuk dat je die takken weer in die kruik op de zuil gaat zetten, zijn de kinderen het er mee eens? Hier staat mijn dode perenboom weer, toen ik vertelde dat ik die weer ging neerzetten, reageerden ze niet bepaald enthousiast, maar nu hij weer staat, vinden ze m toch wel weer leuk. Ik heb er andere dingen in dan vorig jaar ;-)
    Een fijne week!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er heerlijk uit je taart....ik ga hem zeker een keer maken. De mannen hier houden wel van een taartje! Dit jaar voor het eerst een alternatieve kerstboom, het is een perentakken boompje met lichtjes, magnoliatakken, wat groen en een paar glazen ballen. De mannen vragen zich af waar de kerstboom blijft maar het staat wel gezellig en lekker sober. Ben erg benieuwd naar jou boom!
    Veel liefs Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mmmm..dat klinkt als heeeeel lekker en mn blikje melk staat al een paar weken in de kelder te wachten op dit heerlijke recept..nu staat het er niet lang meer, denk ik!
    Wat leuk je open dagen tip, wie weet..kom ik langs!
    Geniet van je heerlijke sfeer in je huis ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Martine, wat ben ik blij met dit recept, want ik heb een ieniemini oventje waarin ik geen taarten kan bakken. Vraagje: die leuke koffieglazen op een pootje heb ik al vaker voorbij zien komen. Waar heb jij die vandaan? Groeten van Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat klinkt de gemaakte taart verrukkelijk. Ik ga hem volgende week eens uitproberen. Helaas ben ik een zoetekauw. Wij gaan met de feestdagen naar ons boshuisje. Meestal hebben we veel verlichting buiten en gezellig een korf bránden. En op täfel maak ik wat mosballen en branden we heel veel kaarsjes. Leuke tip Vive La.
    Ik wens je hele fijne dagen, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nou... deze post ga ik vast nog eens opzoeken, want de taart ziet er niet alleen verrukkelijk uit, maar de ingrediënten klinken ook niet verkeerd... Njommie!

    Kerstdeco... Normaal al niet mijn ding, maar nu wonend tussen wal en schip heb ik er al helemaal geen zin in. Helaas menen ze hier dat een kerstboom er écht bij hoort, dus laat ik binnenkort maar wat zin gaan maken om dat gedrocht weer op te zetten... Jammer genoeg nog in het huurhuis ipv de unit vrees ik.

    Liefs X

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb het direct opgeschreven: lijkt me heerlijk! Alleen ben ik niet zo'n ster in iets lekkers maken net zoals Inge! Maar.....ik heb kinderen en schoonkinderen die van zoiets houden: er is vast wel ééntje bij die het wil maken en met me wil delen. Met z'n tweeën is het toch te veel!
    En ja....ik pinterest ook en ja....het is verslavend! Ik doe het ook soms een hele poos niet en dan ben ik ook zo weer een hele avond bezig. Manlief snapt daar niks van!
    En een kerstboom: die hoort voor mij gewoon bij kerst met alle oude ballen met herinneringen er in! Maar....zo heeft iedereen z'n smaak en dat mag toch? Met kerst is sober niet aan mij besteed!
    Ik ben wel benieuwd naar de jouwe...

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. O ja....waar ligt Giessendam? Misschien in Drenthe.... daar gaan we dit weekend heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh die ziet er heerlijk uit !!! Hier wel een kerstboom hoor met veel glans en glitter ;-)

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Die taart ziet er smakelijk uit, hoe krijg je de recepten erbij dan Martine?
    Ben benieuwd naar de kerstboom, zal je ons vast nog laten zien.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die taart ga ik zeker maken, recept heb ik opgeslagen :-) heerlijk!
    Ik heb dit jaar geen echte boom, maar een alternatieve variant.
    Er zijn volop sfeerdagen overal ....pffff weet niet of ik genoeg tijd heb..haha

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh die taart, ik klik snel weer weg hoor! Ziet er te lekker uit maar mag niet op mijn menukaart, balen.

    Hier één kleine kerstdeco, boom moet nog uit de doos. Wordt dus "de nepper" want staat in looproute van Guus en dan blijven we dennennaalden stofzuigen. Toch vind ik een echte spar sfeervoller en aan boom ontkom ik sowieso niet. Iets met traditie en pakjes onder de boom :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. dat recept ga ik onthouden lijkt me heel lekker, dank voor het delen:)
    ja, leuk open dagen woonwinkels;-) wie weet?
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mmm. heerlijke taart lijkt me dat. En ze zijn hier dol op taart dus ik ga m zeker maken! Leuk overal die sfeerdagen, kerstinspiratie opdoen.

    Lieve groet Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ziet eruit om te smullen, ga hem zeker eens proberen!! Dank je wel voor t delen.

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mmmmm heerlijk recept even overgenomen heerlijk om met kerst te maken .... heerlijk sfeertje heb je toch ik zou zeggen geniet er lekker van ..Wens je een een heerlijke aanloop naar de kerst toe en fijne dagen Lieve Groet Rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mmm...ziet er zalig uit. En fijn dat het weer wat beter met je gaat........Oh zit nooit op Pinterest maar als je meer heerlijke tips hebt....;)

    Wens je fijne dagen toe.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen