Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

zondag 1 september 2013

Violier at home

Wat gaat de tijd snel. Ik zie dat het al wel erg lang geleden is dat ik mijn laatste blogpost geplaatst heb.  Sorry, ik had even een soort writer's block. Net voor de grote vakantie begon had ik het idee dat ik van begrafenis naar begrafenis hobbelde. Er zaten een paar zeer jonge mensen bij, waarvan een echt letterlijk bij mij in de buurt. Dus toen zij zo hevig ziek was en overleed, had ik even geen inspiratie om over materiële dingen te schrijven. Daarna begon de schoolvakantie en wat een lekker weer hebben de kinderen gehad, ik denk dat men daar echt niet over te klagen heeft. 

Wij zijn net terug uit Italië. Ik zie bij jullie allemaal hele mooie foto's voorbij komen van de vakantie. Jammer genoeg ben ik niet zo'n ster in het fotograferen, dus ik zal jullie niet opzadelen met allerlei foto's. Wij zaten aan het Gardameer en dan aan het meest toeristische gedeelte. We hebben dit jaar ook het minder toeristische gedeelte van het meer gezien. Dat is wel mooier, alleen is er voor onze kinderen daar te weinig vertier, dus gingen we naar het gedeelte waar we al jaren komen en de kinderen het nog steeds leuk vinden. Wat is dat Italiaanse sfeertje toch heerlijk en wat denk je van het eten? Daar kunnen die diepvriespizza's hier uit de supermarkt echt niet tegenop :)



Voor mooie interieurdingen hoef je alvast niet bij het Gardameer te zijn, want dat is echt drie keer niets. Ze zijn daar totaal niet mee bezig. Het enige wat je daar ziet wat interieur betreft is dat witte servies met die gele citroenen en rode tomaten. Op elke markt kom je ze daar wel tegen, maar dat servies is echt totaal niet mijn ding hi hi..

Eenmaal thuis begon het natuurlijk weer te kriebelen om weer eens iets leuks op interieurgebied te zien. Nou dat heb ik hoor, en hoe. Ik had al wel eens gehoord dat de Violier at home  in Bennekom een aanrader was. Maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van en had ik het idee dat ik een soort drempel over moest, omdat het bij iemand thuis is. Nou die drempelvrees was echt niet nodig, want wat werden we hartelijk ontvangen.



Ik keek echt mijn ogen uit, want wat is het daar ontzettend mooi en gaaf. Op de muren de mooiste kleuren kalkverf, mooie stoere accessoires en die groendecoraties die zijn echt geweldig mooi. Zo zag ik bijvoorbeeld de poer staan die ik zelf ook heb. Maar hier was hij zo mooi gedecoreerd met groen.


De potten zijn gedecoreerd met hop en geweien, echt ik was er op slag verliefd op.


 Ook hebben ze veel glaswerk met in elk vaasje een andere bloem. Dat ziet er supermooi uit. Ik heb zelf in huis eigenlijk nooit bloemen, maar nu ik dit gezien heb, ben ik om.  Ik ga ook bloemen in huis halen. Niet in een vaas bij elkaar, maar elke bloem in een glas of fles. En dan bij elkaar gegroepeerd.


Aan de keukentafel hebben we met Wulf honderduit zitten kletsen over onze woonpassie. Echt waar, ik vond het geweldig daar en mijn hoofd stroomt over van de nieuwe inspiratie. De Violier at home is elke zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. En echt, je hoeft  geen drempelvrees te hebben om er naar toe te gaan, want je wordt hartelijk ontvangen en onder het genot van koffie of thee met iets lekkers erbij worden het vanzelf hele spontane gesprekken.




Wil je niet wachten om inspiratie op te doen? In de Wonen Landelijke Stijl April-Mei 2013 staat vanaf blz. 262 een mooie reportage over het interieur van Wulf. Als titel staat er Gevoel voor styling.  Nou dat klopt naar mijn mening helemaal. Ik was er gisteren voor het eerst, maar dat was zeker niet de laatste keer. Dank je wel voor het gastvrije ontvangst Wulf.



Een fijne zondag en alvast een goede week iedereen. Ik heb trouwens gehoord dat het nog even lekker zomers blijft. Nou ik klaag niet hoor, helemaal goed.


Sommige mensen was het al opgevallen.  In de nieuwste Wonen Landelijke Stijl staat op blz. 212 een wedstrijd om mee te doen en een make over van je woonkamer te winnen. De foto's die daarvoor gebruikt zijn, zijn inderdaad de foto's van ons interieur.  Een paar maanden terug is Sarah van Hove hier geweest om foto's te maken.

Heb je zin in een metamorfose voor je huis? Kom op, doe mee. Je hebt nog een paar dagen de tijd, tot de 5e, om mee te doen. Ik zeg: doen!!!

liefs, Martine




P.S. Nog even een klein berichtje .Sinds kort heb ik ook Bloglovin. Ik zag gisteren iets heel doms van mezelf. Ik heb de laatste tijd op de meeste posten van jullie antwoord gegeven, maar ik kom er nu pas achter dat ik niet altijd ingelogd was en ik lekker gezellig bij iedereen reacties achtergelaten heb. Dacht ik dus........want die reacties zijn dus nooit geplaatst. Tsssssss, echt weer iets voor mij. Ik ga er nu op letten en hoop dat ze nu wel aankomen hi hi.


24 opmerkingen:

  1. Och Martine fijn om weer van je te horen. Wat ontzettend naar dat je overbuurvrouw inmiddels is overleden, ja dat hakt er in he? Ik kan me voorstellen dat je even geen puf had hoor. Maar gemist heb ik je met je mooie blogs. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. En dan ga ik zeker ook eens kijken bij de Violier wat de foto's zien er echt geweldig uit.
    Martine ik hoop echt dat het weer wat beter met je gaat.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn weleens van die dagen of weken dat er zoveel gebeurt, en dan moet je doen wat er op dat moment goed voelt. Ik had er weleens van gehoord, maar ben er nog ooit geweest. Maar ik heb er soms ook geen tijd voor.

    Fijne avond
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben ook een paar keer een periode gehad dat we het gevoel hadden van de ene begrafenis naar de andere te lopen, wat een verdrietige tijden waren dat. Vooral bij jonge mensen grijpt het erg aan. Ik hoop dat het bij jullie nu een hele tijd rustig blijft.

    Het Gardameer is prachtig maar inderdaad ook toeristisch, voor de kids een hele mooie omgeving voor een vakantie. In Italië heb ik trouwens ook elders zelden iets moois op het gebied van interieur gezien. Ondanks dat is het toch één van mijn favoriete vakantielanden.

    Bedankt voor de tip over de Violier, ik kende het adres niet maar het klinkt goed! Ik vermoed trouwens dat 3013 niet helemaal juist is ;-).

    Fijn dat je er weer bent, ik wens je een zonnige week! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi hi, wat stom van me, ik ga het gelijk veranderen in 2013

      Verwijderen
  4. Hej Martine ,
    Ik ga eens naar de reportage kijken in wls , het ziet er wel veelbelovend uit !
    Blogloving ik snap er niks van ik kijk enkel op de volgerslijst van google , want inderdaad reageren via blogloving gaat niet en alle blogposts komen er niet op ,, en ik denk dat ik per ongeluk veel mensen gewist heb want van dat follow en following knopje wist ik niet juist of ik dat nu moest aanklikken of niet .. in elke geval ik heb er een boeltje van gemaakt geef mij gewoon maar de leeslijst van google ;)

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jazeker, ik had het gezien dat je er in stond. Wij hebben onze kamer al helemaal in de kalkverf zitten, anders had ik ook meegedaan. Ga even de site van die gave winkel opzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Soms staat bloggen gewoon even op een laag pitje, helemaal niet erg zolang je maar terug komt :)

    Ik blog en reageer nog steeds via mijn blogger dashboard, heb dan wel bloglovin maar kies nog altijd voor de 'ouderwetse' manier. Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat vervelend al die lieve mensen die wegvallen, ik begrijp dat je dan geen zin hebt om te bloggen.
    Ik heb je wel gemist, je hebt altijd zulke mooie posten.
    Violier at Home heb ik weleens ergens gezien, weet alleen niet meer waar, ik vond het toen ook al zo mooi, ik zit te genieten van je foto's, dat tafeltje met die gres potten vind ik zo mooi.
    Ik heb net ook op de site gekeken, wat mooi allemaal zeg, ik ga er beslist eens een keer naar toe.

    Fijne Week,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om weer iets van je te lezen. Het Gardameer daar ben ik als kind ook eens geweest.

    Ik ga eens kijken bij de Violier ziet er sfeervol uit.
    groetjes, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat mooi daar zeg !! echt superrrr....leest wel makkelijk hoor bloglovin ik ben er helemaal weg van...zo makkelijk ....nou ga even op hun site kijken....groetjes Ria....x !!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi,

    Blij dat je er weer bent met je leuke posten, de erge dingen zijn natuurlijk niet leuk. Maar wel herkenbaar voor de meeste mensen( helaas) Wat een leuk adresje! Dat Bloglovin moest ik ook nog steeds doen maar ik begin er nu wel aan te twijfelen of ik het wel nodig heb/ wil?

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat n heerlijke lange post heb je dit keer
    Ziet er waanzinnig uit in die winkel,goeie tip!
    Groetjes Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hai Martine, die reportage zit natuurlijk al lang in mijn map, waar ik alle mooie reportages in bewaar.
    Leuk dat je daar geweest bent, prachtige groendecoraties, als ik zoiets zie, ben ik meteen geïnspireerd.
    Zo vind ik de hop heel mooi in die vazen met de geweien.

    Fijn dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad.
    Morgen gaan de kinderen weer naar school, heeeerlijk!!!!
    Ooh en Bloglovin vind ik ook helemaal niks, ik lees en reageer gewoon via
    blogger dashboard, er was zo'n ophef over dat het zou verdwijnen, maar het is er nog steeds en het werkt prima!!

    Een fijne nieuwe week!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Martine,

    Leuk dat je weer een post geschreven hebt, en fijn dat je een lekkere vakantie hebt gehad ondanks de vervelende gebeurtenissen. Wat een leuke winkel heb je gevonden zeg! Ziet er erg sfeervol uit. Als je dan die groendecoraties ziet dan krijg je er gewoon zin in om het in huis te halen! Wij hadden inderdaad je huis gespot in de Wonen Landelijke Stijl! Leuk hoor!

    Fijne dag!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha die Martine!

    leuk weer een berichtje van jou!! Had je huis al gespot hoor.. Ik heb zelf ook een beetje drempelvrees als er een winkel aan of in huis is...maar door jou verhaal zal ik me er eerder overheen zetten..;-))
    Gaaf al die losse bloemen..
    Lieve groet!

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De Violier at home moet ik nog steeds eens bezoeken, een vriendin herinnert me daar vaak aan haha. Ben weleens bij De Violier in Veenendaal geweest (is van dezelfde eigenaren) en daar vind ik het ook altijd zo prachtig.

    Groetjes, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Martine, fijn dat je er weer bent. Kan me goed voorstellen dat je wel even andere dingen te verwerken had.
    Wel fijn dat jullie een mooie vakantie hebben gehad.
    Zit helemaal te genieten van je woonfoto's! Ik heb destijds de reportage van de Violier gelezen.
    Ik wens je een mooie week!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Als er zulke dingen gebeuren snap ik heel goed dat je dan niet aan bloggen denkt.
    Wat een leuk adres heb je bezocht, die ga ik onthouden!
    Fijne week.
    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De Violier in Veenendaal ken ik wel. Die in Bennekom niet maar het is voor mij heel dichtbij. Ik wil er meteen naar toe:)
    Jammer genoeg is a.s. zaterdag hier de Airborne wandeltocht. Dan is het dorp hermetisch afgesloten en kan je er niet in of uit met de auto. Dus zal ik nog even een weekje moeten wachten.
    Ik was blij om hier eens een huis te zien dat niet zo somber en donkergrijs is als zoveel inrichtingen die ik zie. En er zijn zoveel bloemen die prachtig in een sober interieur staan. Ik word helemaal blij van je foto's van de Violier. Dat merk je zeker wel:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Snap helemaal dat je even pas op de plaats moest maken na meerdere begrafenissen, deze ervaring had ik in het voorjaar helaas ook.

    Ik werk nu ook met Bloglovin omdat Google Reader ermee gestopt is maar heb ook nog niet helemaal door hoe het werkt, heb een beetje de indruk of ik van alles mis...

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Martine,
    Je bent dus geweest. Ja ontzettend leuk daar, dat vond je dus ook.
    Wulf heeft echt smaak. Wij komen er ook vaker en nemen er regelmatig wat mee.
    Groet Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Fijn dat je er weer bent en met een mooie post! Ziet er daar erg mooi uit en zo fijn om dan naar huis te gaan vol inspiratie.
    Fijne zondag!
    Lieve groet,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo Martine,

    Via Ingrid van Home & Lifestyle kom ik op je blog terecht. Ik ben bezig met een grootschalige verbouwing van mijn woonkamer en nu zijn de wanden aan de beurt. Deze zijn opnieuw aangesmeerd (was spachtelpoets) inmiddels met voorstrijk behandeld en nu gaan we verder met PtP Iced Coffee en een grijstint van Flexa. Op mijn blog vroeg ik naar bruikbare adviezen voor het schilderen van de wanden met PtP, zij zei kijk maar eens bij Martine. Allereerst complimenten voor je leuke blog, heb me gelijk bij je aangemeld als volger. Heb je blogjes doorgelezen en al wat tips meegekregen. Mocht je nog wat waardevolle tips hebben voor PtP, de new neutrals dan houd ik mij aanbevolen.
    Goed weekend!

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  23. t ziet er inderdaad erg mooi uit daar, ook eens een bezoekje brengen, leuk al die adresjes!
    groet, Inge

    BeantwoordenVerwijderen