Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

woensdag 12 juni 2013

examenstress en meubels pimpen

Pfffffft, gelukkig.  Ik lees nu net dat de examens niet overgedaan hoeven te worden.  Heel de dag zit ik al te kijken of er al wat over bekend was en nu eindelijk ( het is nu half 7 in de avond) is het hoge woord er uit.  De examens buiten die school waar de examens gestolen waren, hoeven gelukkig niet overgedaan te worden.  Wat zal iedereen in spanning hebben gezeten. Door een stelletje malloten ( ik zeg het hier maar met een subtiel woord ), zat iedereen in spanning of de examens wel geldig waren.  Wat een stress.
Ik weet het nog goed van mezelf, inmiddels ruim 20 jaar geleden.  Ik had examen MEAO gedaan.  Gelukkig stond ik er goed voor en wist eigenlijk wel zeker dat ik geslaagd was.  Mijn mentor zou altijd bellen, of je nu geslaagd was of niet.  Hij hield wel van grapjes, het was een erg leuke man.  Niet zo'n geitenwollensokken, stoffig type zoals in die tijd de meeste leraren waren ( in onze ogen dan he?) , maar de gymleraar,  een lekker vlotte sportieve man. Hij belde me dus voor de uitslagen en zei met een trieste stem dat ik gezakt was.  Nee, he, hoe kan dat nu?  Gelukkig zei hij al gauw dat het een grapje was.  Volgens mij heb ik er toch een soort trauma aan overgehouden , want eens in de zoveel tijd droom ik dat ik schoolexamen gedaan heb en moet afwachten of ik geslaagd ben. Op het moment dat ik gebeld wordt om de uitslag bekend te maken, word ik natuurlijk wakker .  Echt waar, toch een soort nachtmerrie dus :)

Bij deze wil ik iedereen die geslaagd is van harte feliciteren met het behalen van hun diploma.


Tegenwoordig slaag ik wel een paar keer per dag zonder examen gedaan te hebben.  Jawel, echt waar.  Als je gepind hebt, krijg je te zien of je geslaagd bent :)

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over Esatto in Rijnsburg. Mocht je er nog niet geweest zijn, dan is aankomende zaterdag, de 15e,  misschien een optie.  Dan is er van alles te doen in de winkel wat met interieur, verf,  eten enz. te maken heeft.Er worden meubels gepimpt en er is een introductie van de Bottled by Esatto 200 ml flesjes met kalk en krijtverf, loogbeits en specials. Een dag vol inspiratie dus.Wie weet zie ik je daar, liefs Martine18 opmerkingen:

 1. Ja Martine ik denk dat veel mensen even terug hebben gedacht aan de uitslag van het examen. brrr wat een spanning. Ik kan het ook zo oproepen hoor. Dat wachten op de telefoon. Ja het is echt een spannende dag geweest voor de scholieren. Ik ga in de vakantie eens kijken bij Esatto. Ik heb het adres genoteerd en dan combineer ik weer wat andere leuke adresjes. Fijn dat je ons er even op attendeerd. Helaas kan ik die dag niet ik zit dan in Burgers Zoo. Ook leuk.
  Een fijne avond.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook de hele dag de zenuwen gehad maar gelukkig het hoeft niet over....
  Morgen hoort mijn dochter pas of ze geslaagd is....en zaterdag dan hier een bbq-party :-)
  Die dag kan ik helaas niet omdat ik dan het feest voor mijn dochter geef maar wel erg lief dat je het hier laat weten :-)
  Fijne avond! Lieve groet,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk is dat..je eigen herinneringen komen dan weer terug hé, bij het zien van de boekentassen in de top...
  Ik mail je nog een tuinfair bij een vriendin in de achtertuin:)
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja daar kan ik over meepraten, pas nog toetsen moeten doen om mijn BIG registratie te behouden, en toen ook een telefoontje gekregen met "je bent voor alles gezakt" ik had het niet meer!! maar dit was ook een "grapje"..heel flauw.
  En helaas moet ik werken de 15e anders had ik graag gekomen, wie weet ga ik gewoon een keertje langs, het is trouwens in de buurt...
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Ik werd destijds gebeld met: 'slecht nieuws.. *stilte* Je krijgt de uitslag pas morgen, er is een storing'. Gelukkig kwam toen de volgende dag wel een positief telefoontje :-) leuk winkeladresje trouwens.

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gedoe was het hè, ik zat er vandaag ook bovenop want onze oudste krijgt ook morgen de uitslag. Wat een ellende kunnen een paar personen dan veroorzaken....maar gelukkig is het met een sisser afgelopen. Nu hopen dat we morgen een feestje kunnen bouwen!

  Mijn dochter heeft een bijbaan bij een groothandel, waar ze aan de kassa zit. Hoe vaak zij niet de vraag krijgt of ze ook diploma's uitdeelt omdat de klant 'geslaagd' is voor de pintransactie...dat wil je niet weten! En elke klant denkt origineel te zijn ;-).

  Het lijkt mij een leuk adresje, maar helaas is het hier te ver vandaan.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, het was echt het nieuws van de dag. Je kunt je het niet voorstellen, 24 examens gestolen.
  Ik hoop dat jullie morgen een goede uitslag krijgen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi hi heel herkenbaar die examenstress van tig jaar geleden (ik heb ook Meao gedaan). Maar dit gedoe was echt niet grappig. Je zult het toch meemaken dat je je examens opnieuw moet doen. En dat alleen door, zoals je al zegt, een paar malloten. Gelukkig hebben ze, wat mij betreft, de juiste beslissing genomen.
  Je hebt een leuk adresje met ons gedeeld. Helaas woon ik niet in de buurt.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me hartstikke leuk, die inspiratiedag bij Esatto!!
  Het is tot 15.00 hmmm....misschien...
  Mijn dochter heeft haar laatste hockeywedstrijd om 9.00, hopelijk zijn ze vroeg weer klaar en krijg ik het in mn hoofd om daar toch maar een kijkje te gaan nemen.
  Ik vind het altijd leuk om weer nieuwe adresjes te gaan ontdekken...nou wie weet!!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Martine!

  Ook wij zitten in de examensferen. Gisteren heeft onze jongste gehoord dat hij geslaagd is. Gisteren gevierd met gebak en uiteraard de vlag in de top met zijn tas eraan (hij vond dat zelf onzin, maar dat hoort er nu eenmaal bij)

  Groetjes,

  Jeannette en Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaaa, ik ben er zeker!
  Een van mijn favoriete winkeles..;-))

  Lieve groet!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Martine, je hebt helemaal gelijk dat het een stelletje malloten zijn die het voor veel anderen behoorlijk kunnen verpesten. Ook wij hebben tot gisteravond in spanning gezeten of de examens opnieuw gedaan moesten worden. Met alle examenstress is dit iets wat je niet wilt dat je kind ook nog moet meemaken. Wij moeten nu nog even tot vanavond 18.00 uur wachten om te horen of onze jongste zoon geslaagd is voor de havo, maar hopen daarna toch een feestje te kunnen vieren.

  Groeten,
  Marian - Woonpassie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Martine,
  Ja wat duurde het wachten gisteren lang hé! Gelukkig mogen ook wij vandaag weer in spanning zitten en hopen zo laat mogelijk gebeld te worden want dan zou onze jongste zoon geslaagd zijn! Ik kan vandaag mijn draai helemaal niet vinden......
  Liefs,
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ik roep ook altijd dat ik alweer geslaagd ben.
  Er zullen weer een hoop gelukkige en helaas ook wat minder gelukkige tieners rondlopen.
  En ik kan op Zaterdag nooit weg, want dan heb ik geen auto.
  Fijne dag alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog in spanning deed ik gisteren mijn boodschappen en ja samen met de casseer ook erg moeten lachen over de opmerking van het pinautomaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Martine,

  wat leuk dat je weer in de WLS staat! en die zuil is prachtig zeg...

  over dat met ammoniak dweilen, dweil je dat puur of wel gewoon vermengd met water? ik gooi nu af en toe een scheutje bleek in mijn water en dweil dan daarmee... werkt ook! maar ja, 9 van de 10 x zit het inderdaad ook op mijn broek, of sloffen, of sokken hahahaha...

  fijne dag!

  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Martine,

  Bedankt voor je leuke reactie ik vind jou sfeer in huis ook echt geweldig helemaal mijn stijl,bij mij is het nog vrij leeg maar heeft tijd nodig om tegen de juiste spullen aan te lopen.Mag ik weten waar jou salon tafel en die eiken houten zuil vandaan komen die vind ik zo mooi.
  O ja hoe weet jij trouwens waar die bank vandaan komt haha ben niet nieuwsgierig hoor..... Ben er trouwens echt super blij mee

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alles goed? Ik mis je Posts ;)
  Je staat in m'n iPhone en iedere keer zie ik deze post...
  Je geniet hopelijk lekker van een lange (blog)vakantie.
  Lieve groet,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen