Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

zondag 19 januari 2014

Werk in uitvoering

foto van internet

Momenteel ben ik weinig op mijn blog te vinden. Het is niet dat ik niets doe hoor, integendeel eigenlijk.  Maar we zijn momenteel bezig aan een verbouwing van de keuken. De keuken wordt een stukje groter, omdat we er een stuk van de hal bij getrokken hebben.

Wat eigenlijk begon als een flinke ergernis wat er op de keukenmuur zat en daarvoor niet echt geschikt is, mondde uit in een totale verbouwing van de keuken.  Als je dan toch aan de slag gaat, dan een keer helemaal goed met alles wat je al heel lang op je wensenlijst had staan.. Zoals een groot fornuis met eindelijk een grote oven. Ik kan zeggen dat ik daar enorm blij mee ben. Want als je een combi-magnetron gewend was, en van bakken houdt, is dit best een vooruitgang. Ik werd er niet echt blij van om amper een cake te kunnen bakken in de vorige oven. Die klapte constant tegen de zijkant. Als we pizza aten, waren we een tijd bezig, want elke keer slechts 1 pizza in de oven schiet ook niet echt op :)


Kortom, we zitten niet stil. Jammer genoeg duurt een verbouwing altijd veel langer dan je gepland had, want het wil wel eens tegenzitten met leidingen omleggen en granol wat je ineens tegenkomt op een muurtje en er toch echt afgehakt moet worden..
Ik zal jullie niet opzadelen met foto's van de troep in huis , maar ik zal vast een klein beetje de sfeer laten zien die het gaat worden.
Ik hoop dat het zeer binnenkort af is en dan zal ik het laten zien. Deze week gaan we de deurtjes vervangen door stoere houten exemplaren.

Ik wens iedereen alvast een fijne week,
liefs, Martine
 

37 opmerkingen:

  1. Spannend Martine...het is altijd afwachten of het allemaal wordt zoals je in gedachten had. Maar wat ik zie, ziet er goed uit. Ik vraag mij af of jullie aanrechtblad er nieuw opgekomen is, het oogt als beton en ik vind het erg mooi. Zonder de hele keuken te willen verbouwen, zou ik onze keuken graag een metamorfose willen geven en zo'n aanrechtblad zou daar heel goed bij passen. Ik weet alleen niet hoe ons huidige aanrechtblad vast zit, indien gelijmd ben ik er bang voor dat de keukenkasten ook mee komen wanneer dat er echt afgetrokken moet worden. Het liefst heb ik overigens wel materiaal waar je niet echt op hoeft te letten bij wat je doet, het moet niet zo zijn dat er meteen krassen en vlekken ontstaan...daar gaat mijn voorkeur niet naar uit.

    Ik ben heel benieuwd naar het resultaat en ja...zo'n oven is helemaal geweldig. Jammer genoeg kunnen we hier alleen elektrisch koken, dus dat geeft wel een beperking aan keus.

    Veel succes met het vervolg! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Martine, wat fijn om weer van je te horen. Wat spannend een andere keuken. Zo'n groot fornuis is het natuurlijk helemaal. Wij hebben ook een combimagnetron maar ik kan er niet mee werken hoor. Terwijl bakken echt een hobby van me is. Maar wij laten niets meer in de keuken doen omdat we over een paar jaar hier weg gaan.Ons huis wordt te groot. Ik zou graag een mooi appartement willen hebben met een grote kamer en keuken met natuurlijk ook zo'n groot fornuis. Maar je keuken spannend allemaal he? Het zal jouw kennende heel smaakvol worden dus we wachten gespannen af voor het eindresultaat.
    Sterkte met de troep.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Martine,

    Ik wens jullie nog veel succes met het afronden van jullie verbouwing.
    Wat ik zie is al veelbelovend.
    Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

    Groetjes en en nog een fijn weekend,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een nieuwe keuken en dan ook nog groter, gaaf zeg! Hier staat de keuken ook op de klusplanning maar helaas geen enkele optie om hem groter te maken. Hoop dat het straks stoerder en logischer ingedeeld kan worden. Heel benieuwd naar het eindresultaat bij jou, succes met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ik op je foto's zie...dat vind ik al heel mooi...
    Ik ben ook nog steeds heel blij met mijn grote fornuis....4 pizza's geen probleem...alle 4 tegelijk klaar.
    Het is niet alleen een gemak, maar ook nog eens heel sfeervol in je keuken.
    Succes met de laatste loodjes.
    Fijne Avond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Martine, als ik al de foto s zie, weet ik gewoon dat het er weer top gaat uitzien. Mooi ook die oude bak op het aanrecht met die olieflessen er in!

    geniet nog van je avond, groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Martine

    Ben heel erg benieuwd naar het resultaat.
    En wat dat brede fornuis betreft, het is geweldig!
    Ik heb sinds 10 jaar ook 1 en wil niet meer zonder!
    Toen wij onze keuken gingen vernieuwen moest ik een keuze maken tussen een breed fornuis of een vaatwasser! Toen was de keuze snel gemaakt! Ik houd nl erg van koken, dus werd het een breed fornuis. Ik wens je dan ook veel kook plezier. En nog heel veel succes met de verbouwing! Ben heel erg benieuwd naar het resultaat.

    Nog een fijne avond gewenst!
    Liefs Vittoria!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik was al wel wat op de hoogte, maar niet van je vloer.... Die word ook mooi hoor. Zelf heb ik een gewone inbouwoven, omdat toen die tijd de bredere ovens gewoon niet zo veel voorkwamen. Anders had ik het ook wel gehad, want het staat super in een keuken. Maar dan moet je hem ook wel gebruiken, en dat ga jij nu vast veel doen.... Ben heel benieuwd naar het eindresultaat..;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Verbouwen duurt inderdaad vaak wat langer dan gepland, maar het wordt vast schitterend! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

    Groetjes Reineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gaat dat mooi worden Martine! Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als het af is, vast en zeker heel mooi!
    Wel leuk/spannend zoiets hè. Wij hebben ook een groot fornuis. We moesten gisteren koken bij vrienden op een klein fornuis, wat valt dat dan tegen!! (verwend hè)
    Succes met de verbouwing!

    Groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zie trouwens bij jou ook dat er geen foto's komen bij de berichten. Hoe komt dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou, de sfeer die je laat zien belooft in ieder geval veel goeds. Ik ben benieuwd naar het eindresulaat.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mijn oven is niet zo groot maar er kunnen wel 3 pizza`s in.. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat gaat mooi worden! En het was al niet lelijk! Wat had je eerst op de muur en wat komt er nu op? We hebben dezelfde Jura! Succes nog ff, leuk dat we al een pre-view krijgen!

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh, volgens mij wordt het super stoer! En ja eerst hard werken en dan genieten van het resultaat he.
    fijne week,
    Groet Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  16. O, Martine, dat ziet er al geweldig uit, joh. Dat wordt vast en zeker prachtig. Ben benieuwd naar het eindresultaat! Veel succes nog met de laatste loodjes.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat gaat helemaal mooi worden, meestal duurt zoiets langer dan je gepland had, maar ach... als het maar mooi wordt toch? En dat wordt het zeker, gaaf die stenen vloer.
    Ik zou willen dat ik zo'n handige man had als de jouwe, ik moet altijd mijn vader vragen als handyman.
    Een oven is toch eigenlijk onmisbaar he? Ik heb ook een inbouwoven, dat staat mooier hier, omdat ik ook een losse koelkast ernaast heb staan en helaas liggen hier in heel Leidsche Rijn geen gasleidingen, dus koken doe ik op inductie, zelf vind ik gaspitten veel mooier, maar ja, je kunt niet alles hebben he ;-)
    Succes nog verder en natuurlijk ben ik heel erg nieuwsgierig naar het eindresultaat!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw, spannend hoor! Ziet er allemaal heel veelbelovend uit, Ben heeeeeeel benieuwd!
    Lieve groetjes, Peet.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik denk dat het héél héél mooi wordt aan de foto's te zien, wat is bak met flesje mooi en sfeervol in de keuken, en het fornuis oogt ook héél mooi, de stoere deurtjes die aan de kasten komen heb je die laten maken op maat ? Ben alvast héél benieuwd naar het eindresultaat ...
    Fijne week
    Lieve groeten Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik miste je al:)
    Wat zal jij straks genieten van je oven, bij ons staat deze bijna dagelijks aan..
    bakken, ovenscholtes, warme broodjes..plaatpizza..HEERLIJK!
    Nog even doorzetten dus, maar dan kan jij ook heerlijk aan de gang!♥

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lekker bezig! Ja zo'n grote oven is wel heel fijn. Ik gebruik hem dagelijks. Wij hebben gekozen voor één grote oven. Je kunt soms ook kiezen voor twee ovens, maar dan heb je aan dat kleintje ernaast eigenlijk niets, lijkt mij. Nu kunnen we 6 pizza's in één keer bakken. En een hele grote ovenschaal of twee naast elkaar passen er met gemak in. Daarna kun je als hij al uitstaat nog snel een heel stel afbakstokbroodjes afbakken, want hij blijft dan nog wel 10 minuutjes heet. Veel succes met je keuken, gaat vast mooi worden.
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ben ook zeer benieuwd naar het eindresultaat!

    Groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat ziet er al wel héél mooi uit !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  24. O ja, zo gaat dat hier ook. Er is één ding wat niet zint en dan pakken we gelijk ook wat meer wensen mee ;-)
    Enne, die deuren?? Zitten die ook in het pakket?? Ik ben benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat ziet er al wel mooi uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Hier hebben we ook een grote oven, ideaal. Daar zal je veel plezier van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. O als ik dit zie, begint het weer te kriebelen. Onze keuken is al 21 jaar en is één van de dingen hier in huis die ik heeeeel graag anders zou zien. Hij is 2 jaar geleden overgespoten in dezelfde kleur als ik hier bij jou zie, maar we hebben nog die bovenkastjes en een wittig blad, blllllll. Als ik jouw foto's zo bekijk, komt dat heeeel dicht bij mijn ideaal, ben helemaal niet nieuwschierig hoe het gaat worden bij je! Alleen die castlestones al.....

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ben benieuwd naar het eindresultaat :-)
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik was al op de hoogte, en dit word een plaatje van een keuken, ik zie al een hele mooie vloer....volgens mij :-)
    Succes ermee!

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ziet er veelbelovend uit...ik ken het "probleem" van even dit, even dat en vervolgens alles op de schop. . Lekker gevoel he..slopen en bouwen. Veel plezier.
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  30. MARTINE, IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR HET RESULTAAT.
    HET ZAL ZEKER WEER PRACHTIG WORDEN.

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hee Martine, zie ik een nieuw berichtje van jou zomaar over het hoofd....Misschien verwachtte ik het niet meer...hihihi
    Wat laat je ons al weer een stoere impressie zien...dat beloofd veel goeds!!
    Laat het maar gauw zien als alles af is!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Dit ziet er veelbelovend uit... succes!

    Fijne avond. X

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Gaat zeker mooi worden tja een verbouwing kost nu eenmaal tijd maar daarna heerlijk genieten ervan ... het beginnende sfeertje ziet er zeker super uit wens je heel veel bouwplezier en ben benieuwd naar het eind resultaat ... groetjes rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Het ziet er nu al geweldig uit!!
    Succes met het vervolg, ben heel benieuwd hoe het zal worden!

    Fijne avond
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wauw, wat een heerlijk sfeer in je keuken! Ben net volger geworden (via via op je blog terecht gekomen) en het ziet er heel sfeervol uit.

    Liefs Marieke

    mariekekromme.blogspot.com
    What I love most

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hallo Martine,

    Ik ben net je blog gaan volgen, heb zelf nog geen blog, ben me net aan het oriënteren op inrichten. Ons hele huis is zo'n beetje aan een opknapbeurt toe. Al een tijdje maar ik nam er nooit de tijd voor en het interesseerde me ook eigenlijk nooit of ik schoof het eigenlijk voor me uit omdat ik niet wist welke richting ik uit wilde (of me daar ook niet in wilde verdiepen).

    Tot voor kort, ineens wist ik wat ik mooi vond en wat ik wilde en na een zoektocht kwam ik bij woonblogs als de jouwe terecht. Heerlijk, een bron van inspiratie. Nu eerst goed orienteren en shoppen en dan aan de slag, wie weet dan ook een blog.

    Dus ik ga je volgen en aangezien de rol van stille volger me niks lijkt, stel ik me in ieder geval maar even aan je voor. Dan weet je bij een reactie van mij misschien nét even iets meer dan een naam.

    Liefs,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen