Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

zondag 18 december 2011

kerstsfeer bij ons thuis

Bij andere blogsters lees ik dat zij ook al in kerststemming komen.  Ikzelf ook, alleen niet overdadig. Jaren geleden hadden we een uitbundig versierde boom met overal in huis kerststukjes, guirlandes enz.   Tegenwoordig ben ik meer van een sobere versiering.

De kerstboom staat hier sinds 6 december   Het is dit jaar sinds lange tijd een echte.  ( jammer genoeg hebben ze er niet bijverteld dat je er gratis huisdiertjes bij krijgt ha ha.  Sinds de kerstboom hier staat, vliegen er hier in huis overal kleine vliegjes rond, heel irritant).   Ik heb de boom heel sober gehouden met kerstversiering die mijn moeder nog op zolder had.  Heel eenvoudig in zilver en glas.

Dit is mijn favoriete kerstbal, of eigenlijk is het geen kerstbal, maar een kerstkruikje.

In een schaal heb ik een kerstklok gelegd van armeluiszilver met wat dennentakjes en een gewei.   Verder veel kaarsen aan , daar ben ik weg van en geeft een warme sfeer.


In een brocantewinkel in Ameide heb ik gisteren nog een tafeltje gekocht.  We waren op zoek naar een tafeltje tussen de 2 zwarte stoelen in.  Toen we dit  exemplaar zagen, vonden we hem al direct leuk en we zouden thuis wel zien waar we hem neer wilden zetten.   Ik dacht dat hij veel te groot was tussen de 2 stoelen, maar eenmaal thuis viel het mee  en past hij goed tussen de 2 stoelen.



In die winkel had ik een paar weken geleden nog dit tafeltje.  Wat heb precies geweest is, weet ik niet, maar we vielen voor het model.  Lekker stoer en doorleefd.


Iedereen een hele fijne week . Een week die hier vol zit met een verjaardag morgen van mezelf, van familieleden, kerstvieringen. kerstkadootjes kopen  en kerstboodschappen doen.  ( het meeste heb ik gelukkig al in huis, scheelt een hele hoop stress),
lieve groet, Martine

18 opmerkingen:

  1. hoi hoi ziet er prachtig uit bij je lekker sfeertje....wens je een fijne dag en al van harte gefeliciteerd maak er een leuke dag van lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je toch een prachtige woonkamer en je boom vind ik ook heel mooi. Mijn favoriet: een echte boom gevuld met oude versieringen. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag!

    Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat tafeltje dat je gisteren hebt gekocht!Geen idee in welk winkeltje dat nu was,haha!!Ik kom m snel s in t echt bewonderen hoor!!En je kerstbal/kruikje is super!!
    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Martine,
    Wat mooi zo, je boom, staat prachtig in je kamer. Die twee tafeltjes, die vind ik echt heel mooi. Stoere sobere spullen dus bij jou in huis. Echt geweldig mooi hoor...
    Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie kerstboom Martine en wat heb je een prachtige kamer.
    Je nieuwe tafeltje is ook een mooie aanwinst.
    Alvast gefeliciteerd met je verjaardag voor morgen.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi de sobere kerstsfeer.
    Wat een mooie gestylde kamer!
    En de laatste aankopen zijn heel mooi.
    Een hele fijne nieuwe week!

    Lieve groet,
    Harriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie sfeer in je kamer.Ik zie vaak foto's met flits bij je, nog mooier om ze zonder te maken. Probeer maar 's. En een fijne dag morgen hè? Alvast gefeliciteerd!

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh Martine, wat vind ik het toch gezellig bij je. Je balkenplafond ziet er ook mooi uit trouwens.
    Een fijne week, en alvast gefeliciteerd met je verjaardag.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je een sfeervolle woonkamer Martine, ik vind het er prachtig uitzien. Je tafeltjes zijn ook erg mooi, ik ben ook nog op zoek maar ben nog niet tegen de ware tafel opgelopen.

    Mijn hartelijke felicitaties (nog anderhalf uur en dan is het zover) en een hele gezellige dag gewenst!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een sfeervol kersthuis. Ook bij ons dit jaar minder dan anders, maar niet minder gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. prachtige sfeer in je kamer! sober en stoer, ik hou er ook van. Een fijne verjaardag vandaag, geniet ervan!

    Groet Judith.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van harte gefeliciteerd! Ik wens je een fijne dag, in je gezellige kersthuis :)
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou Martine, ingetogen of niet, ik vind het een heerlijke sfeer bij jou in de woonkamer... daar heb je geen kerstversieringen voor nodig:-) Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi en sfeervol je woonkamer ik hou daar van .
    Wens hele fijne kerstdagen !
    Gr...ida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. WAT EEN GEZELLIGE WOONKAMER HEBBEN JULLIE!
    GENOTEN VAN JULLIE MOOIE SFEER!

    FIJNE DAGEN,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ook hier geen overdadige dingen meer ,rust in huis ,heerlijk
    Ik zag dat ik nog geen volger was terwijl ik toch vaak bij je kom buurten
    Heb me aangemeld als volger :)
    Hele fijne verjaardag en kerstdagen
    Geniet van elkaar
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Martine, zal me even voorstellen dat is wel nog zo netje. Ik heet Adrie en heb een album op picasa, geen tijd voor een blog. Maar ben een stille genieter van een aantal blogs. Prachtig zo sober en sfeervol bij je. Ik woon in de omgeving van Gorinchem en zou graag aan je vragen waar de ene brocante winkel is waar je het luik gekocht hebt.
    Gr Adrie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Hoi!

    dank je wel voor je ontzettend leuke berichtje!! en wat leuk dat je mij gaat volgen, ik jou ook hoor! heb je al in mijn side-bar gezet want vrouw wat heb je een mooi huis!! Ik heb op mijn gemak al je posten bekeken en genoten! die mega grote kruiklamp is echt Super, je eettafel vind ik heel mooi, de kalkverfmuren helemaal Top, je balkenplafond.... Nou eigenlijk vind ik alles mooi hahaha!! mijn complimenten... jij hebt zeker ook een handige man? heerlijk is dat he? alleen jammer dat ze zo weinig tijd hebben hihi, ik moet altijd afwachten wanneer hij een gaatje voor ons eigen huis heeft en das lastig als je weinig geduld heb (ook al iets dat we gemeen hebben ;-)
    Dus wanneer hij de shutters gaat maken weet ik nog niet, eerst maar eens alle verfklussen afronden.. ach stapje voor stapje naar je doel werken heeft ook wel wat. Tja en die kandelaars bij de Action, ik geloof dat iedereen in Blogland naar de Action gaat rennen voor ze dus zal niet lang meer duren of we gaan ze op meerdere bloggen tegenkomen hahaha.. Maar jij weet zelf ook dat die stenen kandelaars altijd heel duur zijn dus vond ik dit een tip om te delen! Ga jij ze ook "oud"maken?? ben benieuwd...

    Fijne week!! Liefs, Debby

    BeantwoordenVerwijderen