Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

maandag 29 augustus 2011

Appels met peren vergelijken

De uitdrukking 'appels met peren vergelijken'  betekent dat je 2 totaal verschillende dingen vergelijkt.  Ik weet nu dat dat echt zo is.  We hebben achter in onze tuin sinds een paar jaar 2 leifruitbomen staan.  Een appel- en een perenboom.  Ik zag het al helemaal voor me: elk jaar appeltaart bakken met appels uit onze eigen tuin. 
Jammer genoeg zit er dit jaar maar 1 appel in de appelboom, dus die appeltaart van eigen appel(s) zal het waarschijnlijk niet worden.  Ik denk dat het maar perentaarten gaan worden, want daar hebben we er wel genoeg van.  Dus wie heeft er lekkere perenrecepten? ik hoor het graag.
Ik snap er alleen niets van, want de bomen staan naast elkaar, zijn gelijktijdig in de grond gezet, ze krijgen dezelfde lichtval en dezelfde hoeveelheid water .  Maar ja, nu weet ik dat je appels dus niet met peren moet vergelijken.

de appelboom met slechts 1 appeltje.

de perenboom met bijna rijpe peren


Ik hoop alleen dat er genoeg peren voor ons overblijven, want ik zie af en toe al dat ze door iemand anders opgegeten worden.  Nee, geen vogels.  Onze hond staat rechtop tegen de boom aan en haalt er af en toe stiekem een peer uit om op te eten.  Ach, een gezond tussendoortje mag wel op zijn tijd.

De afgelopen vakantie hebben we onze woonkamer onder handen genomen.  We hebben nu een balkenplafond, (bijna) alles is opnieuw in de kalkverf gezet.  Het was een hele klus, maar we zijn er heel blij mee.  Alles is nog niet af.  Ik zal de komende tijd er wat meer foto's opzetten hoe het geworden is. Hier alvast een klein voorproefje.
Ik wens jullie allemaal een fijne week met nog wat mooie momenten om lekker buiten te kunnen zitten.

Lieve groet, Martine

9 opmerkingen:

 1. Hallo wat ziet dat er mooi uit zeg die woonkamer prachtigggg eer van je werk .... fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat er dit jaar weinig appels zijn, misschien zit de appelboom nog in de opstartfase of heeft de perenboom alle voeding uit de bodem net voor de appelboom weggekaapt :-)!

  Wat heb je het binnen mooi voor elkaar zeg...ziet er heel goed uit!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik heb mijn antwoord dus al op de balken....
  Staat heel mooi, en wat een gave lamp hihi....
  Nee echt, heerlijk sfeertje.
  En ik heb geen recept voor je, misschien even googelen.

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat je slechts één appel hebt (dat wordt een erg klein taartje ;)) Wat een sfeervolle woonkamer hebben jullie. Hoe gaat het met Joy?

  Fijne dag! Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat ziet je kamer er gezellig uit zeg ,twordt almaar mooier
  Lieve gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via via kom ik zomaar op jouw blog terecht. Wat ziet het er prachtig uit bij je binnen. En wat is je woonkamer nog leuker geworden na al het geklus! Ik ga je zeker volgen.

  Lieve groet,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kalkverf en zou ook ik maar moeilijk om te schilderen???Groetjes Karolina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag je berichtje (over de lekkere maaltijd) bij mijn post en kom gelijk even hier kijken.
  Leuk dat het recept zo in de smaak valt :) Wij vinden het ook heerlijk! Ik heb me gemeld als volger van je blog, want de sfeer in je woonkamer is wel heel mooi! Dus... ik zie graag meer!
  groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzetteend gezellig heb je het. De appels en peren. Zelf ben ik half september jarig en dan staat er altijd een perencake in de oven. Is een traditie. Alleen in het jaar dat we verhuisd zijn had ik geen perencake. In t oude huis hadden we een lege perenboom en in het nieuwe huis ook. Bloesem waar de vorst overheen ging, dat werd hem niet. T ene jaar komen er meer vruchten aan dan t andere jaar, is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen