Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

dinsdag 7 juni 2011

Kleur op de muur en een leuk koopje

De laatste tijd is het bloggen er een beetje bij ingeschoten, omdat ik het druk had met wat feesten ( bruiloften, bedrijfsfeest en het 45 jarig huwelijk van mijn ouders). Ook ben ik weer vol goede moed aan het leren geslagen.  Een aantal jaren geleden heb ik een binnenhuisopleiding gedaan en afgerond.  Maar omdat ik toch verder wil komen in de interieurwereld ben ik weer de boeken in gedoken om weer helemaal up to date te zijn.  In het najaar ga ik nog een masterclass opleiding volgen en voor daarna zit ik al volop plannen te maken hoe en wat ik wil.

Wat was het afgelopen tijd een lekker weer, je leefde vrijwel buiten.  Daarom was het wel even wennen toen het  zondag en gisteren regende.  Maar de tuin is er maar wat blij mee en zelf ben ik nu ook binnen weer bezig met plannen maken voor de woonkamer.   De muur hebben we vast in de nieuwe kleur Flax van Carte Colori geverfd.   ( ik had er een oudroze kleur op van Carte colori, welgeteld 2 weken!!!!!  Ik vind kleur leuk, maar niet meer op de muur, ik doe het wel met accessoires, die kan ik weghalen wanneer ik dat wil.  Op een muur vind ik het toch te overheersend bij mij.

De tv kast hebben we met afbijt ook helemaal kaal gemaakt.  We hebben hem ooit gekocht als Eiken antiek kersen gekleurd. ( dat was nog in mijn engels klassieke interieur van een jaar of 8 terug).  Daarna is er kalkverf overheen gegaan in grijstinten.  We zouden de kast weer gaan verven, maar toen we een klein stukje kaal maakten, vonden we dat toch ook wel erg mooi.   Het was een flinke klus, maar we zijn blij dat we het gedaan hebben, want het geeft voor ons die stoere Hoffz sfeer waar wij dol op zijn.  De muur achter de kast wordt ook nog kalkverf,  welke kleur weten we nog niet.  Niet te donker,  dus als iemand leuke kalkverfkleuren weet, mail het me gerust.

Een paar weken geleden was ik bij Lonneke Jagers, die hield open huis.  Zij heeft veel grote kruiken, enorm leuk.  Dus ik op marktplaats een bod gedaan op een grote terracotta kruik.  Ik wilde er takken in doen, maar die vallen in het niet bij deze grote kruik.  Daarom hebben we er een lamp van gemaakt.  De kruik hebben we nog bewerkt met beton, verf en was, zodat het een verouderde kruik lijkt.  Weer een project geslaagd. ( Op de foto lijkt de kruik lichter dan in werkelijkheid en de kap kleiner dan hij werkelijk is.).  Ik geloof dat ik toch een keer aan een fotocursus toe ben, want als ik zie hoe jullie allemaal van die mooie foto's maken, vind ik mijn foto's niet om over naar huis te schrijven).

Vanmorgen was er nog een vriendin die me tipte over leuke potten in de koopjeshoek bij Intratuin.  Daar ben ik vanmiddag even heen gereden en inderdaad daar stond hij.  Deze pot voor nog geen tientje.  Dat is nog eens leuk.  Ze hadden er nog tientallen staan in allerlei groottes  in deze kleur.  Daar kan ik altijd weer blij van worden als je voor een klein prijsje iets leuks kan scoren.  Af en toe vind ik het niet erg om flink wat geld uit te geven aan woonaccessoires, maar des te leuker is het, als je een koopje scoort. 

Allemaal een fijne week,

groetjes van Martine

( de laatste tijd gebeurt het me steeds vaker, dat als ik een reactie wil plaatsen op een blog en ik op de knop "plaats reactie"druk, de webpagina verdwijnt en mijn reactie ook niet verschijnt bij de blogger die ik een reactie wil geven.  Heel irritant, heb ik een heel verhaaltje getypt en het is weg. Hebben jullie daar ook ervaring mee?

3 opmerkingen:

 1. Wat is de kast stoer geworden, als je straks de wand hebt geschilderd, staat het misschien nog mooier!

  De kruik vind ik ook prachtig, al lijkt de kap mij in verhouding met de kruik wat klein, maar misschien lijkt dat ook zo omdat de foto schuin van boven genomen is.

  Bij Intratuin heb ik die mooie potten niet in de koopjeshoek zien staan, maar dat is misschien maar goed ook hihi!

  Ik wens je nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag zojuist dat er nieuwe kleuren van Painting The Past binnenzijn. Misschien zit er iets voor je bij?

  Je bent er inderdaad even tussenuit geweest. Sommige blogsters zijn overgestapt op Firefox. Zelf heb ik het vinkje aangemeld blijven op het inlogscherm weggehaald. Ik kan nu weer reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kast is erg mooi geworden; een stoere look die prachtig past bij je geweldige 'koopjes'-pot!

  Fijne avond,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen