Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

zondag 13 maart 2011

Eindelijk, ik heb hem!!!

Ik was al een tijdje op zoek naar een grote kruiklamp. En dan bedoel ik ook echt een megagrote.  Ik had ze al wel eens gezien in winkels, maar vond ze echt veel te duur.  Nu was ik pas met een vriendin in een woonwinkel en yes, daar stond hij , als vaas.  Ik zag het al helemaal voor me, een kap erop en ik heb een lamp.  De prijs was ook helemaal leuk, dus even aan Kees ( mijn man) gevraagd of hij er een snoer en fitting in kon maken.  En ja hoor, dat zou geen probleem zijn.  Toen ik met de vaas thuiskwam schrok ik wel even, want hij is echt wel heel erg groot.  In de woonkamer kon hij ook echt maar op 1 plek komen te staan, want anders zou hij echt in de weg staan.  Daarna moest ik nog op zoek naar een kap.  Ik dacht, dat is een fluitje van een cent , maar dat viel tegen.  De doorsnede van de kap moest 80 cm zijn en dat vind je  bijna nergens.  Op internet gekeken, maar daar kon ik het niet vinden.  Toen ben ik naar Loods 5 in Sliedrecht gereden en wow, daar hadden ze er 1 in die maat.  Ook de kleur en materiaal waren helemaal naar mijn zin.  Hij is zandkleurig en lekker grof linnen.  Hij staat helemaal goed op de kruik.  Ik ben er superblij mee, want het is nu een hele stoere lamp.  Kees heeft er nog een console voor gemaakt van oud steigerhout.  Omdat ik de lamp echt als blikvanger wilde hebben, hebben we de console in de kleur Piombo geverfd van Carte Colori, zodat de aandacht niet te veel naar het hout gaat.
Ik ben zelf helemaal weg van de kalkverf van Carte Colori.  In de woonkamer hebben we er al verschillende muren mee geverfd.  In het begin is het even wennen, want het  effect is heel anders dan gewone muurverf.  Maar nu zou ik niet anders meer willen.  Het geeft zo'n stoer sfeertje.  
Ik had eerst alleen maar grijze tinten, maar door de nieuwe Wonen Landelijk Stijl waarin een reportage staat over Sjeng Schalken, heb ik een muur in de woonkamer nu ook in een oudroze tint geverfd.  De Ca Loredan van Carte Colori, een mooie warme kleur. 
We hebben alleen besloten dat we de woonkamer gaan veranderen, dus ik kan binnenkort weer nieuwe kalkverfkleuren gaan uitzoeken.  We hebben nu nog een plafond met ornamenten en plafondlijsten, een beetje klassieke stijl.  Maar we willen nu houten balken, net alsof we in een boerderij wonen, dus we hebben volop plannen, waarover ik binnenkort meer zal vertellen.
Alvast groetjes van mij en een hele fijne week.

9 opmerkingen:

  1. Ik vind je lamp super stoer....!! mooi hoor..
    En je eerste volger is een feit.. er zullen er vast nog en heleboel volgen....
    Ziet er super uit...!!
    Goed gedaan.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Martine,
    Mooie lamp. En ik ben je tweede volger hoor! Ben zelf ook nog maar net begonnen met bloggen, dus kom je ook eens op mijn blog kijken?
    Groetjes, Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Martine, via Hetty ben ik op je blog terecht gekomen... Die kruiklamp: GEWELDIG!!! Toevallig had ik hetzelfde idee... kruiken zijn al in huis, maar manlief is er nog niet aan toe gekomen om er een lamp van de maken:-) Die van jou is wel MEGA zeg, wauw! En je sfeertje... volgens mij zitten we aardig op één lijn! Je had het al over de reportage gemaakt bij Sjeng Schalken van de WLS; superrrr interieur hè?!!!!
    Nou, het zal duidelijk zijn: IK GA JE OOK VOLGEN! Veel plezier met bloggen en wie weet zie ik je een keer voobij komen op mijn blog, liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Martine Welkom hier landelijk stijl:)Ik vind die kruiklamp echt mijn smaak en super:)Groetjes Karolina
    Een fijne maandag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Martine,
    Welkom in blogland. Mooie lamp, ik ben ook wel erg benieuwd naar je muren, zet je die binnenkort ook een keertje op je blog ?
    Groetjes,
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Martine,

    Mooi hoor die kruiklamp en ik ben ook gek op kalkverf. En trouwens interieuradviezen geef ik ook! Nou ik ga je volgen hoor!

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Martine,
    Nou welkom in blogland, weet waar je aan begint, het werkt verslavend!!! Maar het is wel ontzettend leuk!!
    Je lamp is prachtig, staat mooi in een stoer en landelijk interieur..
    Ik ga je volgen hoor, ben erg benieuwd naar meer!!
    Hartelijke groet, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Via via kom ik op je blog; ziet er leuk uit! Wat een prachtige lamp heb je gekocht; altijd leuk als je al een tijdje iets zoekt en dan uiteindelijk vind! Wat leuk trouwens dat jullie een labradoodle hebben. Ook hier in huis loopt er eentje rond van inmiddels 1,5 jaar; een hele lieve en trouwe schat!

    Fijne avond,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind je lamp super stoer.Super:)Groetjes Karolina

    BeantwoordenVerwijderen