Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

dinsdag 10 december 2013

Kerstsfeer





Jongens Meiden, beloven jullie niet te lachen? Ik heb uit een fotoalbum van een jaar of vijftien terug een foto opgezocht, waarin je een beetje de kerstsfeer proeft die we toen hadden. Ik lig er zelf eerlijk gezegd dubbel om van de lach. Wat kan je smaak eigenlijk veranderen.

Hi hi, vrij overdadig. Het lijkt wel een kermis. Volgens mij had ik toen op elk tafeltje wel een kerststukje staan.  Ik zat toen nog in een kleurrijke periode met bordeauxrode en oudroze kerstballen.  Die stonden mooi bij de rest van de accessoires in die kleuren.

Hoe anders is het nu. Bij andere blogsters las ik ook al dat er steeds minder mensen een kerstboom in huis hebben. Van mij hoeft het ook niet zo nodig, maar ik wil wel wat kerstsfeer in huis.  Een kerstboom had ik dit jaar niet zo veel zin in, ik wilde iets in de kruik op de eikenhouten zuil.
Afgelopen zaterdag kocht ik een paar kersttakken voor in de kruik.  Mmmmmm, eenmaal thuis in de kruik gezet, kwamen ze amper boven de rand uit. Dat werd het hem dus niet. Daarna maar weer naar de winkel om een kerstboom te kopen.  Die hebben we in stukken gezaagd en in de kruik gezet.  Wat lichtjes erin, en dan nog wat stoere ballen.  Maar ja, waar haal je die weer even snel vandaan. Ik had nog wat kleurrijke kerstballen ( roze en bordeauxrode, hoe raadt je het hi hi) en heb die geverfd met tinverf.   Hoppakee, dat geeft gelijk al een ander effekt .  Daarna nog wat kerstballen ingesmeerd met tegellijm en je herkent mijn oubollige kerstversiering van tig jaren geleden niet meer terug :)



Verder heb ik nog wat moskransen gemaakt.  De betonachtige kerstklokken erin geven dan weer een stoer accent.  Voorlopig vind ik het even goed zo.


Deze dagen zijn er overal open dagen van winkels in kerstsfeer.  Ik wilde jullie op eentje attent maken, het open winterweekend van Vive la.  Want, hoe leuk, deze winkel zit in mijn dorp! Ze verkopen er allerlei stoere brocante meubels en accessoires en alles wat met wonen te maken heeft. O.a. serviesgoed, verf van Pure & Original, kruiken, lampen etc, etc.  Ook verkopen ze Beton-ciré, waanzinnig mooi spul, waar wij hier in huis binnenkort mee aan de slag gaan.




Aankomende vrijdag en zaterdag hebben ze open huis.  Het is echt de moeite waard om sfeer te proeven in deze winkel waar een heel gemoedelijke en vriendelijke sfeer hangt.



Verder wil ik jullie nog wijzen op de leuke nieuwe blog van Easy Living . Welkom in blogland Dinka.


Tot zover deze blogpost. Ik hoop nu sneller dan de vorige keer een nieuwe blogpost te plaatsen :)
liefs, Martine





36 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Martine, wat fijn weer een blog van je te zien. Ik moet wel lachen om je kerstballen hoor, want ik ben met hetzelfde bezig als jij. Ik verf de kerstballen en gebruik ze als vaasjes voor op de kersttafel. Wat staat je pot toch mooi op de zuil. En je moskrans... zo eenvoudig zo mooi. En ja de kerstboom van vroeger. Mijn boom was net een toverbal JAWEL met gekleurde lampjes. Niet dat ik dat leuk vond maar ik liet me overhalen door mijn kinderen. Ik moet er ook nog foto's van hebben. Ja dit sfeertje is wel even anders he? Dat we dat mooi gevonden hebben hi hi. Ik wens je een fijne week,
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er mooi uit in die pot! daar zou ik hier niet mee aan hoeven komen (heb ook niet zo'n grote pot trouwens,hihi) maar manlief wil echt wel een kerstboom! Nou ja ik ook wel hoor, maar bij een ander ziet het er zo mooi uit.
    Je huis van 15 jaar geleden vond ik trouwens mooier (maar niet heus, hihi) Wat kan je smaak dan verschillen he`, stel je voor: over 15 jaar lachen we om de foto's die we nu hebben gemaakt! Dat kun je je nu toch niet voorstellen.....maar ja dat kan!
    Die ballen zijn geweldig geworden, ik heb geen roze ballen, alleen rode (die bewaar ik toch nog maar) en hele oude. Die doe ik zowiezo niet weg.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk om te zien hoe je vroeger de kerst in huis haalde haha, volgens mij is het voor iedereen wel herkenbaar! Ik vind je 'kerstboom' heel leuk in je pot! Leuk alternatief voor de echte boom!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is wel héél leuk die pot met toch nog echte kerstballetjes ... de krans is prachtig !!!! 15 jaar geleden was het bij mij zo laura ashley stijl met ook bijhorende kerstboom ;-)

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje wat een interieurverandering hebben jullie doorgemaakt.... Leuk om te zien.
    Ik had vroeger ook veel meer kleur en alles drukker in huis.
    Toen vonden we dat mooi en dat is nu niet meer voor te stellen ....

    Ik vind je pot met takken en de super stoere ballen echt heel erg mooi
    en ook nog eens origineel , leuk gedaan hoor !

    Ik wens je een fijne feestmaand verder ,
    Hartelijke groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Staat hartstikke leuk Martine, die kerstboomtakken in die kruik, ook weer eens wat anders.
    Kay van mij is nog steeds boos om onze 'kerst'boom en vindt die bij hem in de klas veel mooier ;-)
    Ja wat kan je smaak veranderen hè in 15 jaar, wij zijn toen begonnen met alles creme en vanillekleur spachtelputz (eigenlijk hartstikke geel) en we hadden zo'n hele grote palmplant, helaas heb ik helemaal geen foto's van een kerstboom, dus geen idee hoe ik die toen had.
    Tja, met interieur bezig zijn is echt iets van deze tijd, de meest prachtige interieurwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, dat was 15 jaar geleden nog niet zo.
    Ik denk echt dat iedereen in een deuk ligt om het interieur wat men toen had.
    Die winkel lijkt me leuk bij jouw in het dorp, leuk oude spullen daar ben ik gek op!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een verandering! Heel anders dan vijftien jaar geleden. Een mooie krans heb je gemaakt, leuk met die kerstklokken erin. De pot met kersttakken erin staat ook mooi, eens iets anders dan een kerstboom.

    Lieve groet Gonda ( eigen thuis)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had eigenlijk alleen maar zilveren ballen 15 jaar geleden, maar wel overal lichtje in, daar moet ik nu ook niet meer aan denken. Nu allen maar sobere kerstdeco.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik denk dat we allemaal nog wel een herinnering hebben aan ons interieur van jaren geleden. Daar kun je je nu geen voorstelling meer bij maken, maar wellicht is dat over een aantal jaren ook wel zo over het tegenwoordige interieur van ons. Ik heb ook ooit een boom met zilveren en rose ballen gehad...:-)
    Ik vind met name je kruik mrt takken en je krans heel mooi! Prachtig zelfs.
    Het ziet er allemaal ontzettend sfeervol uit.
    Blij trouwens met je voornemen wat meer te bloggen want ik lees graag bij je.
    Veel plezier met alles.
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig, die oude foto's.....zou je dit over 20 jaar weer over nu zeggen? Niet alleen 't interieur ondergaat veranderingen....wanneer ik mezelf 20 jaar geleden bij de kerstboom zie staan......ongeveer hetzelfde gevoel..:-))
    Mooie decoraties Martine! Je huis heeft maar weinig nodig!

    Groetjes Dinka (met dank voor je vermelding)!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een groot verschil wat inrichting betreft, het is hier nu ook anders dan 15 jaar geleden maar de verschillen waren hier niet zo groot. Ik kan bijna niet geloven dat dit vroeger jouw interieur was, het is nu zó anders (en zoveel mooier). Mooie sfeer- en kerst decoraties heb je in huis en zelf gemaakt.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk Martine even terug in de tijd....wat is er dan een hoop veranderd he.?...gelukkig!!!!....het ziet er al kerstig uit hoor bij je...fijne week verder liefs Ria...x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige pot met kersttakken heb je gemaakt zeg. En dan die kerstballen... Geniaal! Ook al met tegellijm. We smeren wat af als ik het zo overal lees. Haha.
    Maar je huis ziet er heel sfeervol uit.
    Ik wens je hele fijne kerstdagen toe.
    Groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel erg mooi die pot met kersttakken goed idee , hier staat wel een boom maar deze keer zonder verlichting alleen wat sobere hangers en kleine geweien. Geweldig ook die foto van vroeger!!
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. WAT....is dat jouw interieur....jeee....wat een verandering heeft jouw smaak dan doorgemaakt...je oude interieur doet me aan m'n oma denken....
    Nu is je interieur heel sfeervol, je pot op zuil vind ik heel mooi zo, hier ook geen Kerstboom hoor, eigenlijk bijna niets, ik houdt er niet van om mijn hele huis om te bouwen, ik vind het goed zo.
    Fijne Dag.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je verknipte kerstboom is een topper :-) Net als je hele interieur NU! Die betonnen klokken zijn het echt voor mij en die tinverf ? Ook geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik houd van simple, zo in die pot staat prachtig! Geniet er maar van!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Neen hoor, lachen durven we niet hoor Martine, maar die foto komt me bekend voor als ik aan
    mijn interieur van enkele jaren geleden denk, toen was ik nog niet zo bezig met interieur als nu
    ondertussen wat ouder en wijzer geworden, van een andere stijl gaan houden…. het is wel héél
    prachtig bij jouw hoor,ik hou echt van je stijl, magnifiek !!!!! ik bekijk de foto's straks nog eens op mijn gemak….. al te lang op pc gezeten
    als je even naar mijn laatste post kijkt begrijp je het wel….ben ik stom geweest :-)
    fijne dag nog
    lieve groeten kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh Martine, ik heb niet echt gelachen, maar zat wel met mijn mond open. Jij bent echt veranderd met je interieur. Bij iedereen zag het er vijftien jaar geleden wel anders uit, maar dit heb ik nog nooit gehad hihi...
    Ik zag nu trouwens ook op een foto dat je servieskast weg is. Ik ben er nog niet echt uit...
    Het ziet er mooi en sfeervol uit nu.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jeetje je smaak is echt veranderd. Super leuk idee zo die takken in je mooie kruik. Bij ons is kerst dit jaar niet zoals anders...helaas.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wow Martine, je smaak was toen heel anders hihi! Maar logisch, dat heeft iedereen! Wie weet wat we met z'n allen over de volgende 15 jaar weer denken over wat we nu hebben.. dat zal toch altijd zo blijven. Maar hoe het nu is, is het natuurlijk echt een plaatje. Leuk idee zo die kersttakken in een kruik, staat mooi!

    Liefs, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuke foto van vroeger, zat er pas over na te denken of liefhebbers van deze stijl altijd deze stijl mooi gevonden hebben, niet dus! Heel mooi om te zien hoe je vooruit gaat in je interieur-liefde, om het zo maar te noemen! Prachtige krans heb je gemaakt. Geniet ervan. Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hihi leuk om te zien hoe onze smaken in de loop der jaren veranderen he?! ;-)
    Je kersttakken zijn stoer zeg zo in de kruik......
    Je betonnen klokken zijn ook al zo gaaf zeg........
    Geniet van al het moois
    Liefs Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  25. haha leuk om terug te zien!! En wat is het nu mooi dan he... ;-)) Leuk idee de kersttakken in een stoere kruik, ook hier geen boom.. maar dit vind ik wel heel sfeervol.
    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat leuk (en moedig) om de foto van tig jaar terug te zien.............(hahaha ik zat toen in mijn geel met bordeaux rood fase en wat vond ik het mooi!!) en weet je wat ik zo grappig vind, dat we over 10 jaar misschien wel over onze foto's van nu lachen...........

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik begon ooit ook met oudroze ballen en inmiddels staan de matgouden op zolder te wachten maar nog geen boom hier en wat mij betreft wordt het vooral een boompje. Vind jouw kerstboom helemaal gelukt en die ballen zijn gaaf zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat gezellig om weer een post te lezen van je..ik heb niet gelachen hoor:-)
    En grappig ik heb met dezelfde betonnen kerstklokken in mijn handen gestaan, ik vind de kersttakken in de pot geweldig, niets meer aan doen!

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Haha, lachen toch om die oude foto's. Ik bekijk mijn foto's ook weleens, wij hadden het heel klassiek en druk (was toen zeker mode). Gezellig sfeertje bij je, lekker stoer!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ha Martine!
    herkenbaar hoor...wat kan je smaak in de loop der tijd veranderen he?
    voor nu heb je weer een zeer herkenbare Martine-sfeer weten neer te zetten...helemaal goed dus!
    Lekker genieten!

    lieve groet,
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hoi Martine, bijna iedereen herkent zich daar wel in! Ik had vroeger ook nog van die papieren kersklokken, te vreselijk! ha,ha Je hebt het weer zeer sfeervol gedaan, en ik ben nog steeds blij met die tip van jouw vorig jaar van die tegellijm! Dat is al zo ingeburgerd bij jullie in blogland! Geniet van deze dagen! liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Alle goeds voor 2014

    Happy New Year!

    Yet

    BeantwoordenVerwijderen
  33. De eerste minuten van 2014 wil ik je een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik lees al een tijd je blog en nu ik zelf ben begonnen wil ik me uit de stille volger modus halen. Ik geniet van je post en hoop dat nog lang te doen!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Gelukkig 2014!!
    Wat een gezellige blog heb je!! Kom hier binnenvallen via het Moonhuis!
    Soms denk ik ook gelukkig dat sommige interieuren door de jaren veranderen..
    Ik ga nu even de rest van jou blog nalezen van de afgelopen jaren!
    Bisou, Wendy
    (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik heb jouw blog gevonden via het Moonhuis. Ik ben ook net een weekje begonnen met mijn blog; "De Meidenmuts".
    Mooi interieur heb je, ik ga je volgen!

    Fijne avond,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Via google kwam ik op jou blog. Prachtig!!! En wat een verschil met die oude foto! Wat kan een mens van stijl veranderen he. Je hebt echt een geweldige woning en super inrichting.

    BeantwoordenVerwijderen