Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

woensdag 10 april 2013

WONEN Landelijke Stijl verflijn van Pure & Original


Toen ik hoorde dat 2 favorieten van mij, n.l WONEN Landelijke Stijl en Pure & Original een verflijn hebben ontwikkeld, was ik erg benieuwd.


In de woonkamer liggen stapeltjes van de WONEN Landelijke Stijl en elke keer kijk ik er weer op nieuw in. Soms liggen ze op een plek dat oudste dochter me beledigd aankijkt, omdat ze er bijna over struikelt. We zullen het dan maar niet hebben over de schooltas, sportkleding en schoenen van haar. Sorry Maxime :)

Ook de verf van Pure & Original is hier in huis royaal aangebracht, zowel op de muren als op het plafond. Jullie weten inmiddels denk ik wel dat de kalkverf bij ons favoriet is.

Dus toen ik de nieuwe kleurenkaart zag wilde ik best wel een muur gaan verven in een nieuwe kleur uit die serie.

Het voelde eigenlijk als een soort gadget. Je kent dat wel, als er een nieuw mobieltje of tablet uitkomt, rent men naar de winkel.  En dat had ik nu met deze verf :)

De muur bij de schouw moest een keertje opnieuw in de verf, omdat er wat gaatjes in zaten die ik weggewerkt wilde hebben. En als je dan toch bezig bent, wil ik wel resultaat zien, dus een nieuw kleurtje :)
Het is de kleur Oyster Grey geworden. Een mooie warmgrijze kleur met een zweempje groen, zodat hij niet koel overkomt.



Omdat we nu toch bezig waren en alle materialen er toch stonden, hebben we gelijk de muur achter de bank ook maar aangepakt.  Die muur was vrij vlekkerig.  En ik weet ook hoe het komt. Ik heb in een vorige post over kalkverf heel leuk zitten vertellen dat er altijd een primer op de muur moet voordat er kalkverf overheen gaat.  En dat hadden we bij die muur dus niet gedaan :)  Het was wel leuk om mensen het verschil te laten zien, maar eerlijk gezegd durfde ik die muur geen eens goed op mijn blog te zetten, want het was extreem vlekkerig.

Nu hebben we er eerst een primer op gezet en daarna de kalkverf. Ik had de kleur Zinc uitgekozen. Maar op een of andere manier valt de muur hier elke keer lichter uit dan op andere plekken in de woonkamer.Toen na de eerste laag, onze jongste dochter vroeg wat we nu voor een mintgroene kleur hadden uitgekozen, was voor mij de keuze al heel snel duidelijk. Dit moest donkerder. Omdat de verfwinkel gesloten was en ik nog vrij veel Zinc kalkverf overhad, ben ik een beetje gaan mengen. Ik heb er een scheutje Deep Earth bijgedaan.  Dat op een stukje papier eerst laten drogen en gekeken of het was zou zijn. Ik was er helemaal tevreden over en heb die als tweede laag op de muur gezet. Nu ben ik helemaal tevreden over de kleur. En de naam van deze verf? Martine"s Mix ;)


Op de volgende foto kan je goed zien welke verschillende verven van Pure & Original we gebruikt hebben.



Links op de muur zie je de kalkverf Martine's Mix.  Op de muur waar het luik hangt zit de krijtverf Old Linnen. Hier zal nog wel een keer een kalkverf op komen.  Want nu zie je goed het verschil.  Kalkverf  'doet'  iets en krijtverf is gewoon glad en strak. Ik vind dat lastig uitleggen, maar ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel. De keuken is geverfd in de lakverf Zinc.  Op de muur in de keuken zit kalkverf in de kleur Deep Earth.  Op het balkenplafond zit kalkverf in de kleur Evening Shadow.

Onze jongste dochter is, in tegenstelling tot haar moeder, gek op felle kleurtjes.  Haar kamer is sinds een paar jaar in Pip kleurtjes aangekleed. Echt alles, behang, dekbedhoes, accessoires enz.   Zij wilde dat graag, dus best.  Maar nu begint ze toch over een andere kamer te zeuren en je raadt nooit welke? Ze wil ook kalkverf op de muren en heeft al wat uitgezocht.  En ik? ik kan het alleen maar toejuichen, want het zijn kleuren die ik zelf ook zou kiezen.  Komt toch nog goed hi hi.

Wordt ongetwijfeld vervolgd,

een fijne week, liefs Martine




28 opmerkingen:

  1. Het zou toch grappig zijn als deze door jou samengestelde mix naar jou vernoemd zou worden, zo word je nog een BN'er ;-). Ik vind het hoe dan ook een fraaie kleur. Ik vind kalkverf ook erg mooi maar niet bij iedereen vind ik het mooi aangebracht...soms zo blokkerig als je snapt wat ik bedoel. Ik zou het best willen proberen, maar dan eerst maar eens op een klein stukje muur.

    Leuk dat je dochter jouw kant opgaat, zit vast in de genen :-).

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er weer fraai uit Martine, ik zou ook graag kalkverf op de muren willen maar kom er maar niet uit met de kleur..En heb je mijn zuil gezien?

    Ik ben benieuwd welke kleur je dochter uitgezocht heeft voor haar kamer.

    Lieve groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het resultaat is prachtig! Je hebt een mooie sfeervolle woonkamer. Ik heb de nieuwe verflijn ook zien staan in WLS. Ik vind de nieuwe kleuren prachtig. Ik was al aan het bedenken waar we nog een mooie nieuwe kleur kwijt kunnen. Ik denk dat het de slaapkamer wordt.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb bij jou op een foto weleens die vlekken gezien. En eerlijk gezegd vond ik dat zelf ook niet zo mooi. En ik denk zo te zien dat dit wel een mooie kleur is. De Martine:-)
    Ik vind het ook prachtig, maar heb niet zo'n drang om te gaan kalken als jij.

    Fijne avond
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je eigen kleur Martine-mix is goed geslaagd. Het ziet er prachtig uit zo samen met het luik. De kleurenstalen zien er ook erg aantrekkelijk uit. Toch maar eens in verdiepen.

    Groeten van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er heel mooi uit, je zelf gemengde kleur is super, Ik durf zelf niet met kalkverf te verven, ik heb op diverse blogs al gelezen dat het in 1 keer moet lukken, en net zoals ik in een eerdere reactie al las, het is niet bij iedereen mooi. Maar bij jou staat het super, en goed gelukt!

    Groetjes,
    inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi is het geworden hoor, ik ben ook echt van meerdere kleuren gebruiken en niet de hele woonkamer in 1 kleur, dat vind ik gewoon niet zo spannend. De muur achter de bank is nu een stuk rustiger, maar ik vind sowieso een muur na meerdere lagen alleen maar mooier worden.
    Ik zie ook een mooi kelimkussen liggen op de bank ;-)
    Ik ben benieuwd hoe de kamer van je dochter gaat worden!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet het er prachtig uit. De kleur warmgrijs met een "zweempje" groen hi hi lijkt erg veel op de kleur die ik ook in de kamer heb. Ik krijg de kleur alleen niet zo mooi op de foto. Maar je eigen Martine-mix is ook geslaagd hoor. Ik vind je kamer zo sfeervol. En ik ben helemaal weg van je luiken achter de bank. Een heel mooi geheel zo.
    Een lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He Martine, ik vind het toch wel erg mooi hoor je nieuwe kleuren ;)
    En ik vind je Martine-kleur ook heel erg mooi. Ik zeg houden zo. Als ik jou huis zou hebben zou ik ook sneller veranderen denk ik. Maar onze woonkamer is echt gemaakt voor 1 kleur vind ik. En dat is toch wel een heel werk hoor.
    Ik heb nu net de Flannel grey besteld voor in de hal. Ben benieuwd hoe die kleur is. Daar zit ook wel groen in.
    Waarom verf je die witte muur ook niet in de Martine kleur?

    ps. leuk kussen ;)
    Groetjes Wilianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige kleuren ....heel mooi interieur!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig!!!!maar zou het ook op een structuurmuur kunnen??? :) wil ook graag de engelse stijl wegwerken, en meer de landelijke, en stoere kant op..ben al een aardig eind, ook qua assesoirres, maar nu nog sauzen/verfen...

    Je hebt het prachtig!!!

    BeantwoordenVerwijderen

  12. Wat een leuk blog en wat een mooie woonkamer! Zelf ook druk met verbouwen van ons landelijke (oude) huis. Ik ben even benieuwd naar de kleur op het (balken)plafond.. kun je dit misschien delen?

    Gr. Samantha

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Manlief is niet moeilijk maar kalkverf weigert hij resoluut, balen voor mij dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig geworden allemaal en ik vind deze kleuren nog mooier, maar wat een werk! Vooral boven je hoofd werken, lijkt me geen pretje. Maar ja, dan heb je wel wat gaafs. Ik las hierboven een vraag van Mariska of de kalkverf ook over structuur kan, maar kan haar niet beantwoorden. Wij hebben het in de keuken ook over structuur gedaan en het kan wel, maar is wel wat meer werk door de gaatjes. Het resultaat wordt iets anders, maar ook best gaaf. Doei Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het ziet er schitterend uit, prachtige kleuren!

    Wat ik mij afvraag, wat doe je met de stopcontacten, schilder je deze gewoon met dezelfde kleur kalkverf?

    Hele fijne dag en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat vind ik dit mooi al die veranderingen van kleur ,ik zou het ook wel willen maar het is mij iets teveel werk !
    Ben benieuwd naar je dochters kamer wat haar keuze ook mag zijn het word zeker prachtig !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Martine,

    Prachtig om mee te kunnen genieten van je creativiteit.
    De stenen rammen op je schouw trekken altijd zeer mijn aandacht.
    Kun je me zeggen waar je deze kunt kopen?

    Lieve groeten van Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Martine, als ik jouw huis zie wordt ik altijd zo ontevreden met m'n eigen huis. Wat heb je een geweldig interieur en die kalkverf is prachtig! Ik wordt bijzonder geïnspireerd door jou. Je weet alles zo mooi bij elkaar te brengen.. Iets wat mij tot op heden niet is gelukt, ondanks alle woonbladen. Ik blijf je blog dan ook zeker volgen.
    Groetjes, Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat grappig, ik zie je interieur en denk; `dat komt bekend voor`, hihi..ik weet waarvan! Sinds kort ben ik pinklady bij HK en verzorg daar de lay-outs van de columnisten, dus gisteren heb ik die van jou verzorgd! Gezellig huisje hoor. Fijne avond en lieve-groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig is het geworden. Echt mooie kleuren heb je gebruikt dus dat is goed geslaagd. Daar kun je lekker van genieten. Fijn weekend, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtige kleur, heel sfeervol! Wat grappig dat je dochter toch richting jouw smaak veranderd.

    Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtig geworden, heel sfeervol geheel zo.
    Ja, dat van je dochter herken ik wel een beetje, hi, hi.
    Vroeger vonden mijn dochters mijn smaak in wooninrichting "stom". Anders dan bij de ouders van hun vriendinnen dus. Maar in Oudste haar prachtige verbouwde boerderij zie ik tegenwoordig helemaal mijn smaak terug. Vind ik hartstikke leuk natuurlijk!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtig martine's mix op de muren.....hihihi ik ken dat ....verfwinkel dicht en dan toch zo graag verder willen! Maar het heeft duidelijk zo moeten zijn, dat je zelf ging mengen..........Leuk om te lezen van je dochter dat ze qua smaak nu toch meer op één lijn met jou komt. Mijn dochter was ook altijd van de drukke kleurtjes (we gingen van felblauw, naar framboosrood en toen lavendel. Inmiddels is het beige, wit en zwart........hoe zou dat nou toch komen!!
    Liefs,
    Tina

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat mooi geworden Martine!
    Ziet er prachtig allemaal weer uit!
    Fijne week!

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Kalkverf heeft inderdaad een mooie levendige uitstraling , staat mooi in jullie huis.
    Ik hou het nog maar bij roomwit en wat strakker, onze kamer zou te klein
    zijn voor donkerder kleuren.

    De kleurencombinaties zijn mooi op elkaar afgesteld, prachtige warme sfeer heb je gecreëerd.

    Fijne week verder , hartelijke groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hey Martine,

    Leuk dat je aangeeft welke kleuren er op je muren zitten. Tegenwoordig schrijven ze het ook WLS in tegenstelling tot een tijd geleden deden ze dat niet. En ik vindt dat super handig voor je eigen inspiratie! Op fotos is de kleur nl altijd heel anders als in het echt. Je bent weer heerlijk bezig geweest zeg. Lekker weer het een en ander bijgewerkt! En inderdaad krijtverf is zo effen en kalkverf leeft. Ik heb zelf wel krijtverf, maar ik zou dolgraag voor kalkverf gaan. Maar dit zit er nog maar een aantal jaar op. Dus ja beetje zonde he. Wij hebben indertijd voor krijtverf gekozen vanwege het praktische met kinderen (er zit een Dead Flat Eco Sealer op P&U, dus kan er zo met een sopje op), en mijn man was toen nog helemaal niet verkocht aan kalkverf. Maar hij begint bij te draaien ;-). Wie weet...

    Pff wat een verhaal.
    Lieve groet,
    Gerralda

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Martine,

    Allereerst wat een leuke blog! Ik ben zelf sinds vorig jaar sept gestart als dealer van Pure & Original (kleurhuys) en was een beetje aan het snuffelen op internet naar tips en ideeën. Zodoende kwam ik op je website terrecht. Ontzettend leuk om te lezen wat men allemaal doet met kalkverf. Ik hou je website zeker in de gaten om inspiratie op te doen. Heel veel succes. Groet, Anne Stout

    BeantwoordenVerwijderen